martes, 10 de mayo de 2011

L20-2011 Sliderocket, una alternativa al típic PowerPoint.

Moltes voltes nosaltres les mestres volem innovar, per tant, voliem fer una presentació que fora diferent. Sabem que les presentacions són una manera de compartir la informació molt eficaces. Però, a diferència d'altres vehicles de comunicació, que aprofiten la xarxa per augmentar el seu abast i l'impacte, les presentacions en línia han començat a guanyar impuls ja que pots accedir a ella amb un click.
Les presentacions en línia són un conjunt de diapositives a les quals pots accedir en la xarxa, alliberant-nos de les preocupacions per saber si la nostra presentació es podrà veure en un ordinador que no conté eixe programa. Per tant, ofereix la possibilitat de què les presentacions siguen més interactives, dinàmiques i eficients. Des del disseny de diapositives, l’elaboració de continguts, la revisió i aprovació a través de la publicació i la presentació en línia permet als usuaris realitzar totes les tasques d’una forma ràpida, fàcil i còmoda, des de qualsevol dispositiu habilitat per a Internet o ordinador de mà.

A l'hora d’utilitzar Sliderocket hem comprovat que ens ha ajudat a millorar les comunicacions i a generar millors resultats amb una major rapidesa, eficiència i creativitat. A més, la informació es transportarà a una audiència més àmplia ja que qualsevol pot accedir a ella. Per una altra part, volem destacar els diversos usos que té aquesta eina: es por utilitzar per a la promoció del treball de les empreses, per a la comercialització, per a qualsevol tipus d’esdeveniments i per a l’aspecte que a nosaltres ens incumbeix: l’educació. Pel que fa a aquesta podem dir que amb el programari de presentació en línia, els educadors poden crear diapositives plenament convincents per aconseguir involucrar els estudiants i aprenents. Aquesta ferramenta pot obrir la col•laboració entre diverses persones, permetent que tots participen en la construcció de diapositives relacionades amb els temes tractats. A més, facilita al docent ampliar la seua audiència més enllà de les parets de l'aula, pot incloure a estudiants de qualsevol part del món.

Per un altre costat, si parlem de la diferència entre les presentacions tradicionals a les exposades en línia podem dir que les primeres són mes limitades en la seua eficàcia. Amb les presentacions en línia, cada persona pot tenir accés convenientment a les diapositives des de qualsevol lloc habilitat a Internet, comentar o revisar-les en qualsevol moment i lloc. Però, amb les presentacions tradicionalsaquest tipus de coordinació i la col•laboració és un procés difícil. Tota persona implicada ha de tenir una llicència individual per accedir a la presentació, i assegurar-se que està en el seu ordinador. Llavors, les presentacions han de ser enviades per correu electrònic o de persona a persona per a la revisió i edició que pot crear un problema de control de versions. Volem afegir que ens proporciona una biblioteca per a organitzar i emmagatzemar presentacions en línia assegurant una recuperació ràpida i fàcil.

A diferència de diapositives creades amb el programari de presentació tradicional, que ha de ser compartida i distribuïda a través de mecanismes sense protecció, com ara el correu electrònic o CD, presentacions en línia ofereixen la màxima seguretat, permetent que només els usuaris autoritzats per accedir a crear, modificar, recuperar, o veure’ls. Per tant, podem dir que SlideRocket és una solució única i completa per a fer presentacions que proporciona un conjunt complet de característiques i capacitats. Aquest proporciona als usuaris totes les eines que necessiten per a crear i gestionar presentacions en línia, compartir de manera segura amb la gent a tot el món.

Per últim, volem afegir que hem utilitzat aquest programa per a fer una presentació per d'una Unitat Didàctica de Ciències Socials anomenada "La Terra vista des de fora". A continuació adjuntem el link per a que pugueu veure el nostre treball:

http://portal.sliderocket.com/ARNKK/My-Presentation-1

Por: Anna Segarra Nebot i Julieta Hernández.

2 comentarios:

  1. Una entrada muy interesante, no conocía esta herramienta. Yo he utilizado una herramienta similar, se trata de un portal web donde puedes colgar tus presentaciones y ver y descargar la de los demás. Se trata de http://www.slideshare.net/ , no se si lo conociais ya.

    ResponderEliminar
  2. Rafa, si que conozco ese programa. Espero haberte abierto otro mundo en las presentaciones. Ya iremos intercambiando informacion. Gracias.

    ResponderEliminar