lunes, 16 de mayo de 2011

L20-2011 SPOT GOOGLE APPS



http://www.youtube.com/watch?v=O6kIc-hxjvA

Quan se’ns va plantejar la tasca del vídeo vam pensar que en un principi no semblava tan complicada com la de la ràdio. Estàvem molt motivades i vam començar a pensar idees per fer un spot divertit, dinàmic que promocionara aspectes com la no violència, la prevenció d’infermetats sexuals... però la idea va estar durant poc de temps en la nostra ment ja que el mestre ens va proposar un tema i ens havíem de cenyir a aquest. Primerament, ens vam desmotivar una mica ja que desconeixíem bastant el tema, però ràpidament ens vam posar a informar-nos al voltant de Google Apps, què és, de quines ferramentes consta, per què s’empra cada eina,... A continuació, vam decidir seleccionar entre les diverses ferramentes de Google Apps les que ens pareixien més interessants per als estudiants de la UJI ja que amb 30 segons de spot era impossible promocionar-les totes. Una vegada informades havíem de pensar com seria el spot. Com que en les tasques anteriors ja havíem treballat amb fotos vam pensar que seria millor treballar aquesta vegada amb vídeo, així que ens vam oblidar de la idea de fer un stop motion. Volíem fer un vídeo diferent als que ja havíem vist a Youtube dels cursos anteriors i ens van sorgir diverses idees. Finalment, vam decidir treballar amb la següent:
“El vídeo reflexarà el camí que els estudiants de la UJI han de seguir en el seu futur més proper. Així hi haura diferents trajectes a elegir. Uns estaran relacionats amb les eines del passat on molts s’han quedat estancats, i els altres amb les eines de Google Apps que substitueixen les anteriors i condueixen com no a resultats més productius i afavoridors per al present de la societat".
Vam pensar que seria bonic reflexar el camí al terra amb guix de diversos colors i que es  vegeren els peus d’una persona recorrent el camí cap al futur deixant de banda aquells trajectes relacionats amb eines que ja han quedat obsoletes.
Després, vam decidir com compararíem les eines del Google Apps amb altres eines del passat que de alguna manera han quedat substituïdes per aquestes. Així cadascuna ens vam encarregar de reunir unes eines i portar-les per al dia de la gravació.
També vam pensar que a la fi del camí havíem d’escriure una frase que representara l’evolució, el canvi. Així vam escriure " El futur amb Google Apps".
Pel que respecta als títols de crèdit volíem que compartirem amb el vídeo el mateix format per això també estan escrits al terra, com el dibuix del camí i els dos títols, el de l’inici del recorregut i el del final.

El dia de la gravació el primer que vam fer va ser dibuixar a terra el camí amb el guix de colors, tenint en compte que no fora molt llarg ja que l’havíem de recórrer en tan sols 30 segons. Després vam disposar els diferents objectes al seu lloc, vam escriure les frases i els títols de crèdit i vam realitzar la gravació. Millor dit les gravacions perquè com sempre no va eixir a la primera.

Una vegada gravat el vídeo vam seleccionar la música adequada a Jamendo tenint en compte que aquesta tinguera una llicencia Creative Commons. En vam escoltar moltes i molt variades entre elles i després vam seleccionar la que més ens agradava. Tot seguit la vam tallar amb el Movie Maker perquè s'adaptara a la duració del vídeo i la vam unir a aquest també amb Movie Marker. Per donar lloc a un efecte una mica diferent li vam aplicar un filtre al vídeo final ja que a totes ens agradava com quedava.

Finalment sols quedava la feina de penjar-lo. Per fer-ho ens vam obrir un compte a Youtube i el vam penjar a la xarxa per què tots el pogueren veure. Açò no va ser gaire fàcil ja que a l’hora de penjar-lo si que es veia la imatge però la música no s'escoltava. Finalment vam solucionar el problema llevant la veu de la gravació del vídeo i deixant solament el àudio i el vam penjar a la xarxa.

Nosaltres estem molt contentes amb el resultat ja que creiem que compleix amb la seva finalitat. Esperem que agrada a tots aquells que el vegen.

1 comentario:

  1. enhorabona a les 4. la idea dels peus recorrent el cami es molt bona. el aplicar un filtre al video li dona un toc molt original. molt bon treball!!

    ResponderEliminar